Efteråret

af | nov 3, 2021 | Natur

Hvad nu hvis vi selv kunne bestemme, hvad efteråret skulle vise os og lære os? Hvad nu hvis vi selv kunne bestemme, hvilket vejr der skulle fylde vores humør og vores tanker? Hvad nu hvis jeg fortæller dig, at det kan du og hvad nu hvis jeg fortæller dig, at den måde du har det med efterår, måske er noget du har arvet eller noget du tidligere har haft brug for at føle og tænke…

Der er så mange perspektiver, vi kan kigge ind i.

1) Prøv engang at sætte sig godt til rette og tænke på efteråret. med lukkede øjne vil du kunne danne dig billeder af efteråret og måske endda komme i tanke om, hvad du har lavet de andre år, hvor efteråret har været. Den måde du ser efteråret på er som regel også den følelse, der giver dig, når efteråret kommer…. Mon du kan fange følelsen af efterår indeni dig? hvor i kroppen mærkes den? en den kold, varm, irriterende…. hold billedet og følelsen lidt endnu og når du føler du har et klart billede af det, så skriv. Skriv ned hvad der kommer til dig af tanker, minder, personer, oplevelser, hvordan det var…Ja alt hvad du kan komme i tanke om.

2) En øvelse kan være at se på efteråret som humøret. prøv engang at sætte dig godt tilrette lukke øjnene og mærk ind i det humør, der er efterårshumør for dig. Måske kan du genkende situationer, hvor du har været i dit efterårshumør. Prøv også at tænke på andre personer, hvor du har synes de har været i efterårshumør. Når du er klar til det, kan du skrive ned, hvad efterårshumør er for dig.

Tit er det lettere at blive bevidst om ting, når vi kan danne os billeder af det og skrive det ned. Det kan også gøre det lettere for os at ændre på hvordan vi reagerer, når vi ser det i billeder og på skrift. Når du kan se nogle steder, hvor det kunne være dejligt at skrifte efterårets humøret ud eller blot forstå hvorfor det lige er sådan, så kan øvelse 3 være en mulighed.

3) skriv alle de sætninger (følelser og handlinger) du gerne vil ændre på ned. skriv derefter lige overfor den måde, du gerne vil være på. Luk nu øjnene og se den nye situation for dig. hvordan var det? hvis det blev lidt for søgt eller utydeligt, så gør det nogle dage i træk. Se det for dig, hvad gør du, hvor er du, hvordan taler du i dit nye efterårshumør.

Måske er øvelsen for kompliceret for dig, måske dukker gamle følelser og tanker hele tiden op? Hvis det er sådan for dig, så giv lyd der kan være noget du ikke ser eller noget du ikke har fået løsnet op for. Det vil jeg gerne hjælpe dig med. for der er så meget andet end Vintersupper, blæst, depression og regn i efteråret som er på vej.

Book din tid

Er der noget du vil have mere, eller mindre af i dit liv? I kalenderen bookes 3-6 timer til selve terapisessionen. Efter du har bestilt tid, vil du få en mail fra mig omkring mødetid og sted. Jeg glæder mig til at tage imod dig.